A Samsung Electronics, amely a vezeték nélküli eszközök kategóriában az olimpiai játékok nemzetközi partnere, bemutatta a sporteseményre készített, „A himnusz” című reklámfilmjét. Az alkotók a különböző nemzetek himnuszainak egyes részleteit kombinálva hoztak létre egy egyedi zenedarabot.

„A Himnusz” nyitójelenetében egy fiatal ausztrál lány énekel fel egy sort Botswana nemzeti himnuszából egy Samsung Galaxy S7 edge készülékre. A reklámban a Samsung Galaxy okostelefon beutazza a világ összes szegletét, miközben rögzíti és megosztja a szurkolók és a sportolók hangját, ahogy elénekelnek egy-egy sort a különböző nemzetek himnuszaiból.

Az egyes részletek folytonosan követik egymást, így jön létre egy teljesen új alkotás. A nézők eközben megismerkedhetnek a Samsung innovatív mobil megoldásaival.

„A himnusz” tökéletesen visszaadja a Samsung márka legfontosabb értékeit és azon törekvéseinket, hogy a technológiánk és határokon átívelő kommunikációnk által egyesítsük a világot” – mondta el Younghee Lee, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágának marketingért felelős alelnöke.

Hat nemzetközi szintű sportoló tűnik fel a reklámban, akik eddigi életük során egyedülálló módon küzdötték le a korlátokat, és átlépték saját határaikat, hogy jelentős fejlődést érjenek el, és megvalósítsák céljaikat:

  • Tom Daley (Nagy-Britannia, Műugrás) – a 2012-es londoni olimpia bronzérmese 10 méteres műugrásban
  • Alysia Montano (Amerikai Egyesült Államok, Atlétika) – 800 méteren a londoni olimpia ötödik helyezettje
  • Arnaud Assoumani (Farnciaország, Paraatléta) – a londoni olimpia ezüstérmese hármasugrásban és távolugrásban, a 2008-as pekingi olimpia aranyérmese és a 2004-es athéni olimpia bronzérmese távolugrásban
  • Margret Rumat Rumat Hassan (Dél-Szudán, Atlétika)
  • Shelley Watts (Ausztrália, Box) 
  • Gabriel Medina (Brazília, Szörf) – 2014 világbajnoka

Ezek a sportolók a riói olimpia előtt és alatt számos digitális és közösségi felületen is feltűnnek majd, hogy elmeséljék saját történetüket arról, miként rombolták le a határokat, és küzdötték le az akadályokat. Ezáltal világszerte segíthetik a rajongókat, hogy megérthessék és magukévá tehessék a “Tedd meg, még ha lehetetlennek tűnik is!” gondolkodásmódot.