NAK Szántóföldi napok, Feszt!Eger, Hon-nap, Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, Főzdefeszt, Comedium Corso és Virágzás Napjai Művészeti Fesztivál: a hét programjaiból válogattunk.

Május 31-június 1. NAK Szántóföldi napok (Mezőfalva)

A rendezvény bemutatja a mezőgazdasági gépészet és a növénytermesztés számos elemét – nagy szakmaisággal és érdekesen, gyakorlati megközelítésben, ugyanakkor szórakoztatóan. A rendezvényen a mezőgazdasági berendezések – köztük is kiemelten a permetezőgépek – mellett megismerkedhetnek a növénytermesztés mikro-parcellás technikáival, de a magyar vidék hamisítatlan ízeivel is. A 2017-ben első alkalommal, az ország legnagyobb szántóföldi kiállításaként, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MEGFOSZ közös szervezésében megvalósuló rendezvény különleges körülmények közt biztosít lehetőséget az agrárium szereplőinek a nagyközönséggel és egymással való találkozásra, a lehetséges partnerekkel megismerkedésre és a kikapcsolódásra.

Június 1-3. Feszt!Eger (Eger)

Az egyik legizgalmasabb hazai fesztiválhelyszínen, az egri borvidék dombokba vájt pincéi övezte Bolyki-völgyben. A festői környezetből adódó speciális hangulatú fesztivál idén is a hazai zenei élet krémjét vonultatja fel, közülük már biztos, hogy ott lesz Egerben a Punnany Massif, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Belga, a Halott Pénz vagy a Honeybeast, de a szervezők hamarosan újabb nevekkel bővítik a felhozatalt.

Június 2-3. Hon-nap (Komárom)

Komáromban az Igmándi Erőd a helyszíne HON-NAP Duna menti Hagyományőrző Ünnepnek. Pénteken 16.00 órától szombaton 09.00 órától záróráig non-stop programmal zajlik a fesztivál, egymást érik a fellépők. A hagyományoknak megfelelően a rendezvény öt pillére: kiváló gyermekprogramok és koncertek, nívós előadók előadásai, prémium kategóriás hagyományőrzők és kiállítás-kavalkád. Mindenki találhat az érdeklődésének megfelelő programot. Az idei sztárfellépők a Bikini és a Balkan Fanatik.

Június 2-4. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé (Békéscsaba)

A békéscsabai Városi Sportcsarnok zöldövezetében elterülő rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, Békés megye és Békéscsaba nevezetességeinek, látványosságainak minél szélesebb körben való megismertetése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása. Természetesen a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. A szombati napon a hagyományokhoz híven csülökpörkölt főzőversenyt rendeznek, ahol a baráti társaságoké a főszerep, hisz megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal. A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják, a magyar zenei élet nagyágyúi lépnek a színpadra, valamint számos előadást is láthat majd a nagyérdemű közönség a Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

Június 2-4. Főzdefeszt (Budapest)

A Főzdefeszt az első perctől fogva azzal a céllal jött létre, hogy a feje tetejére fordítsa a magyar sörpiacot, szétzúzza a nagyüzemi sör hegemóniáját és megteremtse a valódi, ízes, egészséges és karakteres magyar kézműves sört! Ahogy eddig megszokhattuk, a több száz féle magyar és külföldi újhullámos sör mellé több tucatnyi street food árus és food truck kínál harapnivalót.

Június 3-5. Comedium Corso (Esztergom)

A Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál idén is több színpaddal, a hazai könnyűzene nagyjaival, színházi és családi programokkal várja az érdeklődőket június 3-5-ig. A magyar könnyűzene nagyjai lépnek színpadra. A Kiscsillag, az Anna & the Barbies, Péterfy Bori & Love Band és a Kelemen Kabátban is megtáncoltatja majd a közönséget, hétfőn pedig a Csókkirály, Fenyő Miklós csavarja fel a szőnyeget. A színházkedvelők most sem fognak unatkozni, jobbnál jobb darabokkal készülnek a társulatok. Itt lesz a Csavar Színház, akik A nagyidai cigányok című előadást hozzák el és egy igazi premiert is láthat majd a közönség. A Musical Akadémia JP növendékei a Comedium Corson adják elő először a József és a színes szélesvásznú álomkabát című darabjukat. A növendékek mellett itt lesznek a jól ismert arcok is, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs egy rendkívül szórakoztató produkciót, A fajok eredetét viszik majd színpadra.

Június 2-5. Virágzás Napjai Művészeti Fesztivál (Őriszentpéter)

Fiatal tehetségek örömteli lendülete és érett mesterek bölcs sugárzása borítja virágba Pünkösdkor az őrségi kultúr-tájat. A Virágzás Napjai művészeti fesztivál 2017-ben 24. alkalommal kerül megrendezésre az Őrségben. A fesztivál évente ismétlődik és kötött időtartamú – péntektől hétfőig tart. Összművészeti fesztivál, művészeti programok kiválasztásánál minden elképzelhető műfaj szóba jöhet. Egyetlen kritérium a minőség – a katarzisra való képesség. 1994 óta a találkozóra minden évben Pünkösdkor kerül sor Őrségben. Vonzereje abban rejlik, hogy kétféle minőséget egyesít: igényes és sokrétű kulturális kínálatot vonultat fel az itt található gazdag természeti környezetben. A fesztivál központja az Őrségi TeleHázban van Őriszentpéteren.