A Praktiker Kft. tavalyi 32,5 milliárd forintos árbevétele több mint 7 milliárd forinttal haladta meg a 2014-es forgalmat, és hat év után a cég ismét nyereséges lett – mondta Karl-Heinz Keth, a társaság ügyvezető igazgatója.

A tavalyi évet 916 millió forintos üzemi eredménnyel zárta a barkácsáruház-lánc az előző évi, 1,2 milliárd forintot meghaladó veszteség után.

A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa 75 százalékban a Wallis Asset Management Zrt., amelynek a teljes kiskereskedelmi vállalat, az ingatlanok és a márkanév is a tulajdonába került – mondta Müllner Zsolt, a zrt. vezérigazgatója. A kisebbségi tulajdonos 25 százalékban Karl-Heinz Keth ügyvezető igazgató.

A Wallis megfelelő időben fektetett be a Praktikerbe, a jelenlegi piaci helyzet növekedést vetít előre. Magyar tulajdonú áruházlánc jött létre, amely a tervek szerint 2-3 éven belül újabb 3-4 áruházzal bővül majd – közölte a vezérigazgató.

A Praktikernek 19 áruháza van az országban, 1200 embernek ad munkát és több mint 300 beszállítóval dolgozik együtt, ezek mintegy kétharmada magyar.

MTI