2016. február 4. csütörtök, 08:26
GINOP, gyakornoki program
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című (GINOP-5.2.4-16) felhívás.

A program a gyakorlati oktatáshoz szükséges feltételek megteremtéséhez, a munkáltatók, elsősorban a kkv-k részére a gyakornokok alkalmazásával és betanításával járó többletköltségek (gyakornokok bére, vállalati gyakornoki kapcsolattartók díjazása, a gyakornoki hely kialakításához szükséges tárgyi feltételek biztosítása stb.) kompenzálásához járul hozzá.

A cél, hogy javuljon a fiatalok gyakornoki képzésben való részvétele, képzettsége, szakmai gyakorlati ismeretei, munkatapasztalata, ezáltal munkaerő-piaci kilátásaik és foglalkoztatásuk – olvasható a felhívásban.

Támogatási kérelmet a Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei nyújthatnak be 2016. augusztus 1-től 2018. július 31-ig.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 15 milliárd forint; a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 15 milliárd forint; a támogatási kérelmet az Európai Szociális Alap társfinanszírozza. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 500–4500.

A gyakornoki programról szóló tájékoztatás a célja a „Gyakornoki program-támogató szolgáltatások” című (GINOP-5.2.5-16) felhívásnak, amelynek 1,2 milliárd forintos keretösszegére a szakképzési centrumok konzorciumi formában jogosultak támogatási kérelmet benyújtani.

A felhívásból kiderül: a tájékoztatásnak 3000 vállalkozást és 9000 fiatalt kell elérnie; az előrehaladási napló alapján 4500 gyakornokot kell nyomon követni.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja