A tavasz utolsó hétvégéjének programjai közül ajánljuk.

2016. május 27–28. Budapesti Nagy Sportágválasztó

A Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 100 sportág kipróbálására. Lesznek vizes medencék több sportágnak teret adva (kajak-kenu, sárkányhajó stb.), lesz sípálya, lovarda, mászófal, továbbá az érdeklődők a küzdősportok és a labdajátékok sokaságával is megismerkedhetnek. Lesznek olimpiai és nem olimpiai, szabadidős és versenysportok, nőiesebb és férfiasabb sportok egyaránt, itt mindenki megtalálhatja a korához, erőnlétéhez, testfelépítéséhez leginkább illő sportágat.

2016. május 28. Ferencvárosi Gyermeknap

Cimbora Játszóház – ÖKO játéktér a hulladék újrahasznosítás jegyében.Játékok védett hazai állatokkal és növényekkel, hulladékpeca, törpeteke, virág- és lepkekirakók, állatos dominó, ÖKO kézműves foglalkozás.Ugrálóvár, pónilovaglás, arcfestés, lufihajtogatás, LEGO játszóház. Minden program ingyenesen látogatható, minden játék ingyenesen használható!

2016. május 27–28. MátraOpen (Gyöngyöstarján)

Második alkalommal rendezik meg a gyöngyöstarjáni MátraOpent, ahol az autentikus magyaros ételek és minőségi borok szerelmeseit várják. A szemet gyönyörködtető borvidéken pincelátogatás és dűlőfutás is szerepel a programok között, a szabadtéri kóstolókat pedig vendégborászok kóstolója és zenés mulatság is színesíti majd. 

2016. május 27–29. Eperfesztivál (Tahitótfalu)

A Dunakanyar egyik legszebb falujában, Tahitótfaluban immár 18. alkalommal rendezik meg az Eperfesztivált. Ilyenkor itt minden az eper körül forog, megtaláljuk mindenféle formájában az epres méztől az eperpálinkáig. De van itt más is, kürtős kalács, sparhelten sült lepény, játszóház, jó muzsika és ördögszekeres kézműves vásár, minden ami egy jóízű és jókedvű tavaszi családi fesztiválhoz kell.

2016. május 29. Ezer Lámpás Éjszakája

2011. május 25-én Budapesten debütált az Ezer Lámpás Éjszakája, amit idén 6. alkalommal rendeznek meg 2016. május 29-én az ország 12 városában, valamint június 11-én Kisvárdán. Az egész napos rendezvény a gyerekekről és a családokról szól. Mindegyik helyszínen jótékonysági koncertekkel, sztárfellépőkkel várják az érdeklődőket.

2016. május 26. Rehab Critical Mass (Budapest)

A kezdeményezés célja, hogy a fogyatékossággal élő személyeket összefogja, ezáltal erősítse az érdekvédelmi képességüket, fokozza a kooperációs hajlamot, valamint a hogy társadalom számára láthatóvá váljanak, és ezáltal  erősödjön a szolidaritás az emberek között.

2016. május 26–28. Feszt!Eger

Az idén is a Feszt!Eger nyitja a fesztiválszezont! Az elmúlt évek legígéretesebb feltörekvő fesztiváljának sikere három pilléren nyugszik: megkapó természeti környezetben – egy tíz méteres sziklafal védő karjai között –  jó borok társaságában kínál erős válogatást a hazai könnyűzene előadóiból.

2016. május 28–29. Országos Hadi Kulturális Fesztivál (Tapolca)

Két nap, két csata, két front a Hősök Napja alkalmából, immár negyedszer! 2016. május 28-29. között Országos Hadi Kulturális Fesztivál lesz a volt Csobánc (Dobó) Laktanya tapolcai és lesencetomaji részében. A hadi fesztivál célja a hadtörténelem, a katonai hagyományok és a múlt megismertetése, melyeket dinamikus csatajelenteken és statikus kiállításokon mutatnak be az érdeklődőknek.

2016. május 27–29. Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztivál

Belemerülhetünk a 16-17. század életének mindennapjaiba, kipróbálhatjuk magunkat a korabeli mesterségekben vagy az akkori ételek készítésében is. Múltidéző kiállítások, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás és gyönyörű hastáncosok várnak bennünket; még a szigorúan őrzött hárembe is bepillantást nyerhetünk. A Borudvarban több mint 300 néptáncos táncházzal és a III. Nemzetközi Néptánc találkozóval készül az eseményre, ahol a 25. Klapka György Lövészdandár is felvonultatja haditechnikai eszközeit.