Téli programokkal, disznóvágással, kézműves vásárral, forraltborfőző-versennyel és számos érdekességgel várják a látogatókat a hétvégi Etyeki Pikniken.

Az Etyeki Pikniket évente négy alkalommal, évszakonként egyszer rendezik meg az etyeki gasztrosétányon. Több mint húsz pince várja az érdeklődőket, a sokszínű gasztrosétányon a desszertpincétől egészen a sajtpincéig számos egyedi, szezonális finomságot kóstolhatnak végig a látogatók – mondta el Rókusfalvy Pál főszervező az M1 csatorna műsorában.

Emellett ki lehet próbálni egyebek mellett a vajköpülést, a sajtkészítés folyamatát és a pincetúrákon a bor feldolgozásának lépéseit lehet megismerni. Továbbá a Gombai pezsgőpincénél szablyás pezsgőnyitást is láthatnak az érdeklődők. Ennek kapcsán a főszervező elmondta, hogy Etyeken nagy hagyománya van a pezsgőnek, hiszen Törley József már 130 éve felfedezte, hogy a borvidék szőlőiből kiváló minőségű pezsgőt lehet készíteni. (MTI)