Hol és kik számíthatnak „teljes bizonyossággal” a NAV revizorainak megjelenésére? Az ADÓtraffipax 37. heti figyelmeztetései.

Észak-Budapest

Egész hónapban fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a fővárosi piacokon árusító termelők és kereskedők.

Dél-Budapest

Az igazgatóság munkatársai 2017. szeptember 14-én, csütörtökön a Budapest, XIII. Lehel téri vásárcsarnokban és piacon értékesítő vállalkozásokat ellenőrzik. Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

Szeptember hónapban fokozott ellenőrzésre számíthatnak az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózók a Bács-Kiskun megyei nagyobb városokban. A vizsgálatok kiterjednek az online pénztárgépek használatára, ennek hiányában a számlakibocsátások havi adatszolgáltatására. Az ellenőrök továbbá vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentéseit is.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 11. és 17. között Bakonyán, Bicsérden, Hidason, Kővágótöttösön, Márokon, Mecseknádasdon, Szabadszentkirályon, Szentlászlón, Szigetvár környékén, és a megyeszékhelyen ellenőrzik a nyugtaadást, a foglalkoztatást, az áruk eredetét, az online pénztárgépek használatát, kiemelt figyelemmel a zöldség-, és gyümölcskereskedőkre, a vendéglátókra és az iskolaszer-értékesítőkre. Az ellenőrzések alkalmával forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai szeptember 5. és 15. között fokozottan ellenőrzik a megye területén működő látvány- és kézműves pékségeket. Az ellenőrzések során elsősorban a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják, de pénzkészlet-ellenőrzésre és forgalomszámlálásra is lehet számítani.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság revizorai és pénzügyőrei szeptember 11. és 16. között fokozottan ellenőrzik a piacokon, vásárcsarnokokban értékesítő adózókat, a megye egész területén. Az ellenőrök kiemelten vizsgálják az online pénztárgépek megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. szeptember 15. és 17. között fokozottan ellenőrzik a kitelepült kereskedőket és vendéglátó egységeket Győrben a Pálinkafesztivál ideje alatt. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. szeptember 12. és 15. között:

  • szeptember 12. kedd: Hajdúszoboszló
  • szeptember 13. szerda: Hajdúböszörmény
  • szeptember 14. csütörtök: Balmazújváros
  • szeptember 15. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentéseit ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére is. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 37. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • szeptember 12. kedd: Hatvan
  • szeptember 13. szerda: Heves
  • szeptember 14. csütörtök: Verpelét
  • szeptember 15. péntek: Eger

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 37. héten:

  • szeptember 12. kedd: Tiszafüred
  • szeptember 13. szerda: Törökszentmiklós
  • szeptember 14. csütörtök: Szolnok
  • szeptember 15. péntek: Zagyvarékas

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 37. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • szeptember 12. kedd: Pásztó és környéke
  • szeptember 13. szerda: Balassagyarmat és környéke
  • szeptember 14. csütörtök: Salgótarján és környéke, Bátonyterenye és környéke

A revizorok elsősorban kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél kocsma, illetve piacokon vizsgálják a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését. (A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.)

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptemberben kiemelten ellenőrzik a szüreti fesztiválokon értékesítő és szolgáltatást nyújtó adózókat. A revizorok elsősorban a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészlet eredetét vizsgálják, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek.

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.