Heti programajánlónkat – nem is lehetne másképp július közepén – zenés fesztiválok dominálják.

Július 11–16. Alterába Fesztivál (Körmend)

Magyarország kiemelkedő klubzenekarai lépnek színpadra, a jól ismert, családias környezetben: mások mellett a Halott Pénz, a Vad Fruttik, a 30Y, az Ismerős Arcok, az Ossian, a Magashegyi Underground, a PUF, a Sziámi AndFriend’s, a PASO, Péterfy Bori, a Mátyás Attila Band, az Aurora, a Moby Dick, az Anna and the Barbies, a Bagossy Brothers,a  Firkin, Ed Philips and the Memhis Patrol, a Soulwave, az Apey and the Pea, a Tökéletes Helyettesek, a Hollywood Rose, az Action, a Diggiman Live és a Fatal Error.

Július 11–16. Rockmaraton (Dunaújváros)

Az első számú nagyszínpadon fellép a Sepultura, az Amorphis, a Moonspell, az Arch Enemy és a Hammerfall is. A második nagyszínpadon főleg a hazai rock meghatározó alakjai lépnek fel, ott lesz a Paddy and the rats, a Lord, az Ossian, a Pokolgép és a Rudán & Kalapács koncertjét. A sátorszínpadon minden nap kilenc banda gondoskodik hangulatról egészen hajnali fél négyig.

Július 11–17. EFOTT (Velence)

2017-től ugyanis 1 nappal hosszabb EFOTT-ot kapnak az érdeklődők, így vasárnap is teljes napi programmal várnak mindenkit. Világsztárok, akik 2017-ben Magyarországon csak az EFOTT színpadán lépnek fel: Sean Paul, Hurts és Tinie Tempah. A külföldi sztárok mellett a legnépszerűbb hazai előadók is a Velencei-tó partján buliznak majd júliusban, vagyis egy igazi nagykoncerttel visszatér az EFOTT-ra a Punnany Massif, a Halott Pénz, a Wellhello, a Brains, a Vad Fruttik, a Tankcsapda és az Irie Maffia.

Július 12–15. Bánkitó Fesztivál (Bánk)

„Progresszív, kortárs, folyamatosan megújuló”: a bevett formulán idén sem változtatnak sokat, a merítés viszont nagyobb lesz, mert külföldi fellépőkkel is erősítenek majd. A Bánkitón idén is egy olyan fontos társadalmi probléma fogja majd össze a fesztivál összes programját, ami mellett nem lehet már csak úgy elbuliznia senkinek. 2017-ben ez a korrupció és mindaz, amik lehetővé teszi.

Július 12–15. XIV. VeszprémFest

A koncertek háttere, természetes díszlete a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete. A helyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy – a nagyvárosok zajától távol – az idelátogatók egy egyedi, meghitt, baráti hangulat részesei lehessenek. Az idei fellépők között van Richard Bona & Mandekan Cubano, Heather Small, Tom Jones és a New Power Generation is.

Július 13–15. Kunfehértói Grill- és Sörfesztivál

A gondozott, árnyas-ligetes területeken, a homokos plázson és a nagy színpadon minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programot. 2012-től a víziszínpadon fellépő Dj-k is színesítik a kínálatot, és ha valaki netán kifárad, lazíthat a homokos parton, a Sóstó Beach after stage-en.

Július 14–15. VI. Rozé Fesztivál (Villány)

A rendezvény fénypontja – a koncertek, gasztronómiai- és sportprogramok mellett – kétség kívül a RozéMaraton, ahol a jelentkezők karneváli hangulatban a rozé színét idéző ruhadarabokban, rozé fröccs frissítők kíséretében futják végig a 3 km-es távot.

Július 14–16. XIX. Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál (Kocs)

A XV. századbeli híres találmánynak és a kocsit készítő mestereknek állít emléket Kocs községe. A háromnapos rendezvény fő látványossága a különböző kategóriákban megrendezésre kerülő kocsitoló verseny. A hagyományos felnőtt futamon 5 fős csapatok egy több száz kilós kocsit próbálnak az 1500 méter hosszú pályán, a legrövidebb időn belül célba juttatni. A gladiátor futamon Kocs község felnőtt egyéni indulói mutatnak példát kocsitolásból, a gézengúzok versenyszámban pedig a Tatai kistérségi települések és testvértelepüléseink kisiskolásai mérik össze tudásukat.