Felületkezelő üzemet épít a kommunális gépjárművek felépítményeit gyártó Seres Kft. Barcson. A beruházás mintegy 434 millió forintba kerül.

A 28 éve működő Seres Kft. a mostani beruházással fennállása legnagyobb fejlesztése előtt áll – fogalmazott az üzem alapkőletétele alkalmából Seres László, a vállalkozás tulajdonos-ügyvezetője. A beruházást fele részben európai uniós, illetve belföldi forrásból származó támogatásból valósítják meg 2019 tavaszára. A 800 négyzetméteres üzemben félkész- és késztermékeik felületének kezelését, érdesítését, festését, magas hőfokú szárítását végezik majd. Emellett a jelenlegi csarnokukban CNC-vezérelt, nagyteljesítményű szerszámgépeket helyeznek üzembe.

Seres László beszámolt arról, hogy a 85 embert foglalkoztató vállalkozás termékeinek 15-20 százalékát exportálja, elsősorban Ausztriába, Csehországba és Bulgáriába. A társaság árbevétele 2015-ben 3,2 milliárd forint volt, 2016-ban és 2017-ben ennek a harmada, amit az ügyvezető a kommunális gépjárművek gyártásával összefüggően kiírt kevesebb közbeszerzéssel indokolt. Hozzátette, ez idén változott, ráadásul a cég a gépjármű-felépítmények gyártása mellett más, a profiljába illő fémipari munkákra is szerződött.

Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az eseményen elmondta: a Seres Kft. jó példája azoknak a családi vállalkozásoknak, amelyekre a magyar gazdaságot építeni szeretnék, biztonságot adnak a társadalom felépítéséhez, nyugodt körülmények közötti működéséhez. Ezek azok a vállalkozások, amelyek mindenki másnál jobban törődnek a munkavállalókkal, felelősséget vállalnak értük, adott esetben kritikus időszakokban is megtartják őket. (MTI)