A budai campust leválasztanák a Budapesti Corvinus Egyetemről, és több vidéki egyetemen szintén komoly változásokra lehet számítani.

Bár a Budapesti Corvinus Egyetem megmaradhat önálló egyetemnek, a budai campuson lévő karok sorsa még mindig bizonytalan – írja a HVG.hu.

Bár a végső szót a felsőoktatás szerkezeti átalakításáról augusztus végén mondják majd ki, a Budapesti Corvinus Egyetem azért fellélegezhet. Palkovics László felsőoktatási államtitkár azt mondta, az egyetem közgazdaságtudományi képzése a társadalom- és gazdaságtudományi karral együtt nem fog beolvadni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetembe, ahogy ez korábban felmerült. A budai campus sorsa azonban továbbra is bizonytalan, mert az államtitkár nem zárta ki, hogy az itteni Élelmiszertudományi Kar, a Kertészettudományi Kar és a Tájépítészeti Kar esetleg a Szent István Egyetembe integrálódjon.

Habár úgy tűnik, a Corvinus megmenekült, a Nyugat-magyarországi Egyetem megszűnik, a karai más egyetemekhez kerülhetnek. A soproni faipari és erdészeti kar önálló intézménnyé fog alakulni, ugyanígy önállósulhat a volt szombathelyi pedagógusképző főiskola is, ahol gépészmérnöki, informatikai és műszaki menedzseri képzést is kínálnának. Mosonmagyaróváron a mezőgazdasági és élelmiszer-tudományi képzés a győri egyetem része lenne, akárcsak az Apáczai Csere János Kar.

Az állatorvosi kar kiválna a Szent István Egyetemből és önálló egyetemként folytatná, a Károly Róbert és az Eszterházy Károly Főiskola fuzionálna, és csatlakozna hozzájuk a jászberényi pedagógusképzés is, de ugyanígy egyesülne a Szolnoki és a Kecskeméti Főiskola is.

KamaraOnline/HVG.hu