A férfi teniszezők ranglista vezetője szerint nem véletlen, hogy a férfiak több pénzt keresnek a versenyeken, mint a nők, és ezen nem is érdemes változtatni.

Novak Djokovic legutóbb az Indian Wels-i tenisztornát nyerte meg (a vasárnapi döntőben a kanadai Raonicot győzte le simán 2-0-ra), ám nem ezzel foglalkozott a sajtó, hanem „nagy mondásával”. Győzelme után ugyanis azt taglalta: nincs mit beszélni arról, hogy a férfi és női teniszezők versenydíjainak ugyanakkorának kellene lenniük.

A világ első számú játékosa statisztikákra hivatkozott, mondván, a férfiak mérkőzéseit sokkal többen nézik, mint a hölgyekét. Vagyis több pénzt „termelnek” a szervezőknek és a hirdetőknek, így világos, hogy többet is kell keresniük.

A torna igazgatója erre még rá is tett egy lapáttal. Amellett, hogy osztja Djokovic véleményét, úgy nyilatkozott: a nők örülhetnek, mert a férfiak hátán kapaszkodtak ilyen magasra, a férfiak tették igazán népszerűvé a teniszt. Igaz, Raymond Moore viszonylag gyorsan önkritikát gyakorolt, és bocsánatot kért a szavaiért.