2017. október 23. hétfő, 09:33
Szlovákia, foglalkoztatás, munkaerő-hiány, hiányszakma
Már nem Pozsony az egyedüli régió, ahol a cégek munkaerőhiánnyal szembesülnek. Szlovákia más iparilag fejlettebb régióiban még ettől is rosszabb a helyzet – állítja a Wincott-People munkaerő-közvetítő ügynökség.

„Már jóval összetettebb a probléma Nagyszombatban, Nyitrán vagy Trencsénben és környékén, mint a jó ideje legalacsonyabb munkanélküliséggel büszkélkedő Pozsonyban. A Vág-mentén vagy Nyitra vidékén történt tömeges toborzások módosították a helyzetet” -  szögezte le Jana Mésárová, a Wincott People társaság menedzsere.

A járási városokban, mint Galántán, Pőstyénben, Galgócon (Hlohovec) vagy Malackán (Malacky), a megyei városok közül pedig Nagyszombatban vagy Trencsénben már alacsonyabb a munkanélküliség, mint Pozsonyban – írja a hirek.sk.

A munkáltatóknak az a tapasztalata, hogy az emberek sokkal kevésbé hajlandók a munka miatt a kisebb városokba átköltözni, mint Pozsonyba. Talán a nagyváros arculata és a számtalan lehetőség a vonzó, illetőleg az átlagosnál magasabb fizetések.

A Szlovákiába érkező beruházók, de a már működő üzemeket bővítő cégek számára a legnagyobb gondot a leggyakoribb szakmák terén tapasztalható munkaerőhiány okozza.

A legnagyobb problémát a manuális gyártásellenőrök, raktárosok és targoncavezetők alkalmazása jelenti.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja