2016. január 24. vasárnap, 10:45
turizmus, idegenforgalom, MSZÉSZ, Niklai Ákos
Megnőtt az üzleti turizmus jelentősége Magyarországon, ami lényeges az ország gazdasági fejlődése szempontjából is - mondta Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke.

Budapestre többféle céllal jönnek a látogatók, nem csak a szállodákért, hanem a gyógyfürdőkért, a gasztronómiáért, a Zeneakadémiáért, vagy éppen a fesztiválokért is - mondta az MSZÉSZ elnöke az M1 csatorna szombati műsorában.

Niklai Ákos beszámolt a Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen szervezett, a legjobb magyarországi szállodákat több kategóriában díjazó, az Év Szállodája versenyről is. A díjak odaítélésének szempontjai között szerepelt a szálloda teljesítménye, piaci részesedése, a vendégek véleménye, a munkavállalók motiválása, és a társadalmi felelősségvállalás is.

Az ötcsillagos kategóriában a Kempinski Hotel Corvinus Budapest nyert, a négycsillagosoknál a Budapest Airport Hotel Stáció Wellness & Konferencia és a Residence Ózon Conference & Wellness Hotel, míg a háromcsillagos kategóriában a Casati Budapest Hotel.

A KamaraOnline interjúját Niklai Ákossal itt olvashatja.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja