Hétvégén rendezik az idei Nyári Etyeki Pikniket. Az eseményt most tartják meg tizenötödik alkalommal. Szombaton a borászok focicsapata megmérkőzik a parlamenti válogatottal.

Rókusfalvy Pál borász, szervező az M1 műsorában elmondta: „Sok a fiatal látogató, ezért is szervezünk Piknik Borkollégiumot hivatásos szakoktatókkal, szombaton és vasárnap is száz-száz embert tudunk fogadni erre az eseményre. Lesznek programok a legkisebbeknek is, a színpadon világzene fog szólni”.

A Gasztrosétányon bor- és pezsgőkóstolókat tartanak, több mint húsz présháznál lesznek színes események, a házias ételek mellett kulturális és gyermekprogramokkal, kézműves vásárral várják az érdeklődőket. Fellép mások mellett a Zűrös Banda, a Góbé és a Csángálló Zenekar, a Korda stúdióban kaszkadőr-bemutatót tartanak.

Szombaton 14 órától egy futballmeccsen a Magyar Borászok csapata a Magyar Országgyűlés válogatottjával játszik. A szervező elmondta, hogy a fővárostól 20 perces utazással elérhető Etyekre a megszokott közlekedési eszközökön túl a Blaha Lujza térről etyeki borjárat indul. (MTI)