Megkezdte a Lánchíd felújításával kapcsolatos új közbeszerzési eljárás előkészítését a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a felújítás várhatóan az eredeti terveknek megfelelően idén ősszel indulhat el.

A BKK közleményében azt írta, a kormány határozata értelmében a Lánchidat a korábbi tervektől eltérően változatlan járdaszélességgel, a jelenlegi látványt megőrizve kell felújítani. Ennek megfelelően a BKK kezdeményezte a korábbi közbeszerzési pályázat visszavonását, amely még a szélesebb járdákkal való felújítás műszaki adatait tartalmazta és emellett megkezdte az új eljárás előkészítését, hogy a kivitelezés az eredeti terveknek megfelelően idén ősszel a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró és a Várhegyi alagút együttes felújításával elindulhasson.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának javaslata alapján a felújításra biztosított fővárosi forrásokat a kormány 6 milliárd forint támogatással egészíti ki.

Emellett elkezdődött a Lánchídhoz kapcsolódó közterek, a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér egységes koncepció szerinti felújításához szükséges tervezési munka előkészítése is.

(Forrás: MTI)