2019. szeptember 6. péntek, 11:59
Elkezdődött csütörtökön a Düsseldorfi Magyar Napok című rendezvénysorozat, amelyet negyedik alkalommal tartanak meg a legnépesebb németországi tartomány, Észak-Rajna-Vesztfália fővárosában.

A magyar kultúrát a népzenétől a gasztronómiai különlegességekig bemutató szabadtéri fesztivál „évről évre egyre jobb, és lassan hagyománnyá válik" Düsseldorfban - emelte ki a megnyitón Freidrich G. Conzen polgármester.

A több mint 18 millió lakosú tartományi fővárosának központjában, a városháza előtti régi piactéren (Marktplatz) vasárnapig látogatható „magyar falu" nagyszerű bemutatkozási lehetőség - húzta alá a közmédiának adott nyilatkozatában Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külső piacok fejlesztéséért és koordinálásáért felelős miniszteri biztosa.

Rámutatott, hogy Észak-Rajna-Vesztfália ugyan csupán egy a 16 német tartomány közül, mégis az ország teljes hazai össztermékének (GDP) 20 százalékát állítja elő, és a tartományból származó cégek már 6,5 milliárd euró (2145 milliárd forint) értékben hajtottak végre beruházásokat Magyarországon.

Ezek a vállalatok 47 ezer magyar embernek adnak munkát, és évi 12 milliárd euró forgalmat generálnak - mondta Budai Gyula. Hozzátette, hogy az észak-rajna-vesztfáliai cégek magyarországi jelenléte tovább erősödhet Magyarországon újabb jelentős beruházások révén.

A fesztivál megnyitóján több százan gyűltek össze, köztük magas rangú német politikusok is, mint Stephan Holthoff-Pförtner, a tartományi kormány nemzetközi, európai uniós és szövetségi kapcsolatokért felelős minisztere.

A Düsseldorfi Magyar Napokon a kézműves ételkülönlegességek - köztük mézek, sajtok és mangalicából készített kolbászok - mellett például gyerektáncházzal, tűzzsonglőrökkel és egy sor koncerttel várják a látogatókat. A düsseldorfi magyar főkonzulátus szervezésével tartott fesztiválon fellép mások mellett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója és a Naim Klezmer Band. A csütörtöki megnyitó utáni első koncertet a makói születésű világhírű énekesnő, Palya Bea adta.

(Forrás: MTI, fotó: Michael Gaida/Pixabay)


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja