Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és az Óbudai Egyetem 2019. február 14-én. A dokumentumot Prof. Dr. Réger Mihály rektor és Varga Csaba kancellárhelyettes, valamint Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke írták alá a BVK Be Smart szakmai nap és partnertalálkozó rendezvényén.

„Nagyon örülök annak, hogy ismét a budapesti ökoszisztéma egyik prominens szereplőjével írunk alá szerződést. A kiemelkedő fővárosi startupok létrejöttének feltétele a megfelelő budapesti innovációs ökoszisztéma, melynek elemi részei az olyan felsőoktatási intézmények, mint Óbudai Egyetem, az alkalmazott műszaki tudományok területének meghatározó egyeteme. A BVK az ország egyetlen uniós minősítésű üzleti innovációs centrumaként hosszú távú partneri kapcsolatok kialakítására törekszik, célunk, hogy versenyképes, tudáson, innováción alapuló gazdasági élet fejlődjön ki a fővárosban” – mondta Szalai Piroska.

„Az Óbudai Egyetem küldetésének tekinti, hogy a hallgatói számára minél több lehetőséget biztosítson tudásuk és kompetenciáik bővítésére, továbbá tehetségük és kvalitásaik bemutatására. A BVK-val kötött együttműködési megállapodás ezen cél megvalósulását segíti. A hallgatói tehetség kibontakoztatásának legérdekesebb módja a hallgatói versenyek szervezése, a hallgatók ezeket a kihívásokat megbecsülik, össze tudnak fogni, csapatban tudnak dolgozni, és ez az aktivitás, versenyszellem lehet az, ami a startup világában is elengedhetetlen. Szeretném, ha az elkövetkező évek alatt sok óbudai hallgató válna vállalkozóvá” – nyilatkozta Prof. Dr. Réger Mihály.