A szakképzett munkaerő hiánya nem csak Magyarországon jelent problémát. Az Európai Unióban működő vállalkozások 40 százaléka küzd ezzel a problémával.

Egyre erősebb a felismerés, hogy többet kell befektetni az oktatásba, korszerűsíteni kell az oktatás szerkezetét és tartalmát – mondta Navracsics Tibor, az Európai Bizottság (EB) oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős tagja hétfőn az Európai szakképzési hét rendezvénysorozat budapesti nyitóeseményén. Az uniós biztos szerint az oktatást úgy kell fejleszteni, hogy jobban megfeleljen napjaink gazdasági kihívásainak, a gazdasági szereplők elvárásainak és lehetővé tegye, hogy a jó minőségű szakképzett munkaerőt minél hamarabb és könnyebben megtalálják.         

Hangsúlyozta, a mostani oktatási rendszerek határozzák meg a jövő társadalmát és versenyképességét, ahogyan az egyes régiók jelenlegi versenyképessége valójában 5-10 évvel ezelőtt meghatározódott az oktatási rendszerben. Kifejtette: az Európai Bizottság szerepe a szakképzett munkaerő hiányának enyhítésében abból áll, hogy azonosítja a tagállamokat sújtó közös problémákat, és segít az egységes európai gazdasági térség kialakításában, például alakíthatja a jogi környezetet úgy, hogy mindenki számára kedvezőbb legyen.   

Az EB intézkedései között említette a nyáron elfogadott Európai készségstratégia című dokumentumot, amely útmutatást nyújt a tagállamok számára, hogy az oktatási rendszereiket milyen irányba fejlesszék a hatékonyabb, gyakorlatorientált oktatás érdekében, és miként alakítsák foglalkoztatáspolitikai eszközeiket, segítve a fiatalok munkaerőpiacra jutását és tartós foglalkoztatását. Ennek végrehajtása jegyében alakult meg múlt héten a digitális készségek és munkahelyek koalíciója, amely összefogja a munkáltatókat, és az oktatási rendszerek képviselőit és platformot biztosít az egyeztetésre.     

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy jövőre két újabb szakmai képzést indít a vállalat. Jelenleg három hiányszakmát oktatnak mintegy 90 fiatalnak a Siemens képzési központjában, emellett a duális felsőoktatás keretein belül idén a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen duális műszaki mesterképzés indult – jegyezte meg. Elmondta: a Siemens Németországban 125 éve kezdte a szakmai képzést, amelynek ma is kiemelt szerepe van a cég nemzetközi tevékenységében. Magyarországon 20 éve indította el a vállalat a duális képzés elődjét, akkor gazdasági felsőoktatásban tanuló diákokkal. A jelenlegi duális képzést 2012-ben indították.     

Meglátása szerint a szakképzés színvonalának érdekében szükség lenne az iskolai képzés és a vizsgáztatási rendszer fejlesztésére, a vizsgáztatási színvonal emelésére. A szakmunka megbecsülésének növeléséért pedig jobban meg kell ismertetni azt a fiatalokkal, amelyre jó lehetőség az Európai szakképzési hét is.     

Az eseményen kapott tájékoztatás szerint a 28 országban csaknem 600 programot kínáló nemzetközi eseményt azért hozta létre az EB, hogy bemutassa a szakképzésben és szakoktatásban rejlő lehetőségeket. Az eseménysorozat keretében a Siemens tíz országban rendez eseményeket. A vállalat jelenleg 11 500 fiatalnak biztosít szakképzést a világ 22 országában, köztük Magyarországon. A szakképzési hét keretében országszerte számos szakmai eseményen – üzemlátogatásokon, nyíltnapokon, szakmai kerekasztal-beszélgetéseken, karriernapokon, pályaválasztási tanácsadásokon vehetnek részt az érdeklődők december 5 és 9 között. (MTI)