Közel egymilliárd forintos fejlesztést hajtott végre a sárospataki Weinberg ’93 Építő Kft., a beruházáshoz csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyert a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cég a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázaton.

A projekt a vállalkozás fémszerkezet-gyártási tevékenységének bővítését segítette elő. A fejlesztés a megmunkálás szinte valamennyi folyamatához kapcsolódott és egyebek mellett lehetővé teszi a nagyméretű és -súlyú munkadarabok megmunkálását.

A fejlesztés révén a megmunkálás és a felületkezelés terén bővült a megmunkálható acéltermékek palettája, jelentős hozzáadott értékű termékek előállítása vált lehetővé.

Az európai uniós és saját forrásból megvalósult projekt nagyban hozzájárult a cég versenyképességének növeléséhez, a munkahelyek megtartásához, új munkahelyek teremtéséhez, valamint árbevételük növeléséhez.

A sárospataki kft. tavaly csaknem 13 milliárdos árbevétel mellett 700 millió forintot meghaladó eredményt ért el, 118 embernek ad munkát. (MTI)