Nem volt határozatképes a Plotinus Holding Nyrt. közgyűlése, mert nem jelent meg legalább 50 százalék +1 szavazati jogot megtestesítő részvénytulajdonos, így nem döntöttek a tőzsdéről való kivezetésről.

A Plotinus a BÉT honlapján közzé tett közleménye szerint az igazgatótanács a kérdést újból napirendre tervezi venni a következő éves rendes közgyűlésen. A társaság január elején tette közzé, hogy az igazgatótanács a Plotinus részvényeinek tőzsdei kivezetését javasolja a részvényeseknek. A tőzsdei jelenléttel járó kötelezettségek ugyanis egyre komolyabb erőforrásokat kötöttek le a vállalatnál, miközben az nem járt jelentősebb előnnyel.

Január elején azt közölték, a társaság a jövőben erőforrásainak túlnyomó részét reálgazdasági befektetésekre fordítja. A változásokra a gazdasági helyzet és lehetőségek függvényében maximum 24 hónapon belül szeretnének fokozatosan sort keríteni – írták korábban.

A társaság januárban közölte azt is, hogy a részvényeseknek biztosítani szeretnék a társaságból való kiszállás lehetőségét, ezért január 6-án a Plotinus Holding 150 ezer Plotinus-törzsrészvény vásárlására adott megbízást 5700 forintos árfolyamon. Emellett 10 ezer – szintén tőzsdén forgó – Plotinus 2019/A kötvény vásárlására is megbízást adtak 116 százalékos nettó árfolyamon. A Plotinus-részvények legutóbbi záróára 5775 forint volt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 5900, a legalacsonyabb 5250 forint volt. (MTI)