Dr. Strbka Jánost, az IKB Leasing közel két évtizedes pénzügyi tapasztalattal rendelkező és kkv-finanszírozásban kiemelkedő szerepet játszó vezetőjét választották meg az év lízingszakemberének.

Megválasztották az év lízingszakemberét. A Magyar Lízingszövetség és a Deloitte Zrt. tanácsadó cég által alapított díjat dr. Strbka János (képünkön) vehette át a Lízing Szakmai Napokon. A Magyar Lízingszövetség és a Deloitte 2012 óta minden évben, egy a lízingpiac elismerésében és fejlődésében kiemelkedő szerepet játszó szakembernek adja a díjat – mondta Tancsa Zoltán, a Deloitte adó- és jogi tanácsadási részlegének igazgatója.

A jogász és közgazdász végzettségű dr. Strbka János évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a pénzügyi és lízingszektorban. Karrierje elején a Citibanknál és a K&H Csoport lízingcégénél volt, 2000 óta pedig az IKB Leasingnél dolgozott különböző vezető beosztásban, 2016 áprilisában pedig a Magyar Lízingszövetség alelnökének is megválasztották.

Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára elmondta: dr. Strbka János a kis- és középvállalkozások finanszírozása és az agrárlízing, valamint az állami támogatással igénybe vehető konstrukciók területén elért eredményeiért és munkájáért kapta az elismerést. Tancsa Zoltán, a Deloitte igazgatója azt mondta: a díj odaítélésekor figyelembe vették, hogy dr. Strbka János kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy a vállalkozások rugalmas, költséghatékony finanszírozásként tekinthessenek a lízingkonstrukciókra bármilyen eszköz beszerzése esetén.

Dr. Strbka János az díj átvétele után elmondta, hogy a magyar lízingpiac számára a kis- és középvállalkozások jelentik az egyik legfontosabb növekedési lehetőséget. Ezen a téren adottak a feltételek a fejlődéshez – tette hozzá az év lízingszakembere.