Megjelent a Budapest Design Map, a budapesti design szcéna legátfogóbb térképe. Az ingyenes kiadvány mintegy kétszáz fővárosi helyszínen, 15 ezer példányban érhető el.

A praktikus, könnyen használható Budapest Design Map segítségével a főváros mintegy 150 tematikus design lokációja kereshető fel, így többek között bútorüzletek, divat- és ékszertervezők bemutatótermei, műhelyek, múzeumok, valamint szakmai intézmények is. A Budapest Design Map ezzel a fővárosi designélet legátfogóbb turistakalauza, amelyet mintegy kétszáz budapesti helyszínen terjesztenek, összesen 15 ezer példányban.

A Budapest Design Map segítségével a fővárosba látogatók kiválaszthatják az érdeklődésüknek leginkább megfelelő szaküzleteket, vagy akár egy változatos budapesti túrát is megszervezhetnek a design jegyében, felkeresve a térképen kiválasztott helyszíneket. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, rendszeresen megszervezett vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek a külföldi turistákon kívül számot tarthatnak a hazai designrajongók érdeklődésére is.

A Budapest Design Map megtalálható a város turistainformációs irodáiban, designüzleteiben és egyes belvárosi szórakozóhelyeken. A pontos terjesztési pontokról a Design Hét Budapest Facebook-oldalán található részletes információ. A Budapest Design Map a Design Hét Budapest rendezvény kiadványa. Az esemény védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács. A Design Hét Budapestet idén október 6. és 15. között tartják meg.