​Kedvezményekre jogosultak az OTP szolgáltatásait igénybe vevő orvosok, köszönhetően a bank és a Magyar Orvosi Kamara között létrejött együttműködési megállapodásnak.

Több hónapos előkészítő munkát követően a napokban Platina Munkáltatói Együttműködési Megállapodást kötött a Magyar Orvosi Kamra és az OTP Bank. A kedvezmények igénybevételével a lakossági bankszámláknál és a lakástakarék szerződéskötésnél is megtakarítást érhetnek el a kamarai tagok, de a hiteltermékek esetében is kedvezőbb ajánlatok érhetőek el. Az együttműködés a jövőben kiterjed a vállalkozói szolgáltatásokra is, erről hamarosan tájékoztatják majd az ügyfeleket.

A lakossági bankszámlák esetében a hitelintézet nem különbözteti meg a régi és új ügyfeleit, mindkét ügyfélkör részére biztosítja a számlavezetési díjkedvezményeket. Az OTP széles termékválasztékának köszönhetően a rezidens és a már több éve praktizáló orvosok részére is biztosít előnyös számlavezetési szolgáltatást. Igényeik szerint választhatják az egyszerű számlacsomagokat, de a prémium és privátbanki szolgáltatásokat is. 

Az OTP egy egyedi MOK kártyaképpel ellátott, elektronikus vagy dombornyomott kártyaként is igényelhető bankkártyát bocsát ki a kamara tagjai számára. A kártyákkal természetesen igénybe vehető a bank által tavasszal indított OTP Kedvezményprogram is, így a szerződött partnereknél végrehajtott kártyás vásárlásokat követően különböző mértékű visszatérítést kapnak a kártyabirtokosok.

A lakáspiacon tapasztalható erőteljes élénkülés pozitív hatással van a hitelfelvételi kedvre is, így az OTP a kedvezményes termékek körébe bevonta a lakás és jelzáloghitel termékeket is. A hitelek induló költségeinek 50-100 százalékos (a hitel összeghatárától függően) elengedése a kamarai tagok részére jelentős engedményt jelent, legyen szó a lakásépítésre, vásárlásra, felújításra igényelt hitelről.

A kétoldalú megállapodás tartalmazza azt is, hogy az OTP Lakástakarékot számlanyitási díj nélkül tudja megnyitni a kamarai tag, amennyiben számláját a banknál vezeti, vagy bankszámlát nyit és munkabér, jövedelem vagy nyugdíj átutalását az új számlára irányítja. A kedvező hozamú lakáscélú megtakarítás így még vonzóbbá válik az orvosok részére. Amennyiben az orvosnak gyorsan ingatlan fedezet nélküli hitelre lesz szüksége, az OTP személyi kölcsöne egy százalékos kamatkedvezménnyel lesz elérhető a számára.

A megállapodás értelmében minden kamarai tag, aki él a banki kedvezményekkel és igénybe veszi a Platina Munkáltatói Számlacsomag biztosította lehetőséget, a bank honlapján keresztül évente egyszeri alkalommal 24 ezer forint értékű OTP Travel bont igényelhet, amelyet az utazási irodában megrendelt utazások kifizetésekor használhat fel.

A teljes kedvezményrendszert a MOK tagjai, valamint a kamara és az általa alapított vállalatok munkavállalói vehetik igénybe. Az orvosnak nem kell mást tennie, mint kamarai kártyájával vagy a kamara igazolásával felkeresnie valamelyik OTP bankfiókot, ahol részletes tájékoztatást kaphat az ajánlatokról. Természetesen az orvosi kamara erre szakosodott szervezete, a MOK Komplex Pénzügyi Tanácsadó Kft. is nyújt információt a tagok számára.