2018. március 7. szerda, 10:29
ipari termelés, ipar, KSH
Az ipari termelés volumene 6,9 százalékkal meghaladta januárban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,7 százalékkal nőtt. A szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 1,5 százalékkal nőtt januárban az előző hónaphoz képest.

A meghatározó súlyú ágazatok közül jelentősen bővült az élelmiszeripar, főként a húsvétra készülő húsipar húzta - mondta az adatok ismertetésekor Paczári Miklósné, a KSH osztályvezetője. A járműgyártás és az elektronikai ipar átlag körül nőtt januárban. A közepes súlyú ágazatok közül a fémalapanyag és fémfeldolgozás, az építőanyagipar és a gyógyszergyártás nőtt átlag fölötti mértékben - ismertette.

A kiigazítatlan adatokat vizsgálva legutóbb tavaly októberben volt nagyobb az ipari termelés éves bővülése, mint idén januárban. Összesen négy olyan hónap volt a múlt évben, amikor nagyobb volt az éves növekedés az idén januári 6,9 százaléknál. A munkanappal kiigazított adatok szerint szintén tavaly októberben volt nagyobb legutóbb az éves bővülés, és öt olyan hónap volt tavaly, amikor az emelkedés meghaladta az idén januárit. (MTI)


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja