Úgy tűnik, hogy a politikai akarat hiánya, valamint a közös cél érdekében összefogni képtelen pártok akadályozzák a brassói légkikötő építésének folytatását.

Országos szinten nincs politikai akarat a Brassó megyei Vidombákra tervezett repülőtér megépítésére, ám helyi szinten sincs egyetértés és közös lobbi a légikikötő megvalósítására – mondta Kovács Attila a kronika.ro-nak.

A Brassó megyei RMDSZ elnöke, megyei tanácstag közölte, a szövetség álláspontja egyértelmű, hiszen nemcsak Brassó megye, hanem egész Székelyföld érdeke a repülőtér beindítása. Ám egyre inkább úgy tűnik, szélmalomharcot folytatnak, hiszen a bukaresti politikusok folyamatosan megpróbálják ellehetetleníteni a projektet, és helyi szinten is inkább egymás ellen harcoltak a politikusok, mintsem a repülőtér ügyének előremozdításán dolgoztak volna.

Kovács Attila emlékeztetett, hogy egy ideig vehemens harc dúlt ez ügyben a megyei és a városi önkormányzat között, aztán úgy tűnt, megegyeztek, ám mégis hosszú ideje nincs semmi előrelépés.

A politikus szerint számtalan lehetőség lenne a beruházás folytatására, befejezésére, az új európai uniós költségvetési ciklusban pályázni lehetne, ami mellé kormánypénzeket is mozgósíthatnának, és magánbefektetők bevonzása sem kizárt.

Eközben a Românialiberă.ro portál a napokban jelentetett meg egy összeállítást A brassói repülőtér ablakán kidobott pénz címmel, amelyben szakértők szólalnak meg, és azt bizonygatják, hogy teljesen felesleges Brassóban repülőteret építeni, miközben 160 kilométerre van Otopeni, 150 kilométerre Nagyszeben és 170 kilométerre Marosvásárhely, és mind a három településen van már nemzetközi légikikötő.