2019. szeptember 6. péntek, 08:25
A Budapest Borfesztiválon mintegy 160 pincészet mutatkozik be. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül.

Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivál főszervezője hangsúlyozta: a százhatvan borászat kínálata mellett négy színpadon különféle programok, esténként pedig koncertek várják az érdeklődőket. A csütörtöki nyitónapon a Kiscsillag, pénteken a Lukács Miklós-Balogh Kálmán cimbalomduó, valamint Sárközy Lajos és zenekara lép fel. Szombaton jazznapot tartanak, együtt zenél a színpadon többek közt Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, valamint Kőszegi Imre Liszt Ferenc-díjas magyar dobos. Vasárnap a népzene és néptánc kapja a főszerepet: fellép többek között a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kalotaszeg című műsorával.

A VinAgora Érmes Borok Házában a Savoyai teraszon a Borfesztivál közönsége személyesen találkozhat azon magyar pincészetek boraival, melyek az idén áprilisban megrendezett 20. VinAgora Nemzetközi Borversenyen érmet nyertek. Hazánkból és további 16 országból 643 bor versenyzett a VinAgora Nemzetközi Borversenyen, melyek közül 6 Champion díjat, 5 nagyarany, 83 arany és 111 ezüstérmet és 26 különdíjat vittek haza a magyar borászok.

A hagyományos Szüreti Felvonulás a Szentháromság térről indul szeptember 8-án, vasárnap 12 órától.

Krammer György I. kerületi rendőrkapitány hangsúlyozta, hogy a rendezvény alatt kiemelt figyelmet fordítanak a látogatók biztonságára, és kiemelten kezelik a külföldi turisták védelmét is. Beszámolt arról, hogy az elmúlt három hónapban a Vár területén csupán hét bűncselekmény elkövetéséről érkezett bejelentés.

(Forrás: MTI, fotó: Szigetváry Zsolt)


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja