Megszüntette magyarországi tevékenységét, és három nyugat-dunántúli üzemének bezárásával megvált több mint 300 dolgozójától az autóbelsőket, üléshuzatokat gyártó Prevent Premium & Interior Kft.

Az MTI értesülését megerősítve a cégcsoport szerdán annyit közölt: február utolsó napján megszüntette magyarországi termelő tevékenységét a körmendi székhelyű, prémium autómárkák üléshuzatait és belső borításait gyártó társaság. A cég kedden bezárt körmendi, lenti és nagykanizsai üzemeiből összesen több mint 300 dolgozót bocsájtottak el. Az okokról az MTI érdeklődésére a társaság bosnyák és román ügyvezetőjének távolléte miatt későbbre ígértek választ.

A cég honlapján található tájékoztatás szerint a több mint 20 éves autóipari tapasztalattal rendelkező Prevent Premium & Interior Kft. a Prevent csoport tagja, telephelyei Magyarország mellett Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában, Németországban, Ausztriában, Romániában, Oroszországban, Szlovéniában és Brazíliában is megtalálhatóak.  

Magyarországi üzemeiben minőségi bőr, műbőr és szövetanyagból készítette termékeit, 2014-től repülőgépekbe való kartámlákat is gyártott. Megrendelői között volt az Audi, a BMW, a Daimler, a Nissan, az Opel és a Rolls Royce. A cégcsoport korábban Car-Inside Kft. néven működött Vas és Zala megyében, összesen négy telephelyen. 2012-ben az akkor mintegy 800 dolgozót foglalkoztató cégcsoport Jánosházán és Lentiben szüntette meg a termelést és bocsátott el mintegy 300 dolgozót, de később Lentiben újraindult a termelés.

A Prevent Premium & Interior Kft. nyilvános cégadatai szerint a cégcsoport tulajdonosa Ausztriában bejegyzett cég, két magyarországi ügyvezetője pedig bosnyák és román állampolgár. Az utolsó, 2015-re vonatkozó mérlegében közel 20 millió eurós árbevételről és mintegy 1,7 millió eurós mérleg szerinti eredményről adott számot. (MTI)