Súlyos élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy budapesti pékség működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A cégnél számos hibát tárt fel a Nébih: az üzem takarítatlan és poros volt, a ládamosót a hiányzó csapok, míg a kelesztőt a szétesett gőzelvezető miatt nem lehetett használni. A falakat penész és pókháló borította, az adalékanyag-raktárban pedig egérürüléket találtak.

Emellett a működtetők nem tudták felmutatni a személyzet egészségügyi alkalmasságát igazoló papírokat, valamint az üzemeltetőnek nem volt igazolása a tervszerűen végzett kártevők elleni védekezésről sem.

Az ellenőrzés során csaknem egy mázsa jelöletlen, valamint lejárt minőség-megőrzési idejű élelmiszert, illetve alapanyagot kellett kivonni a forgalomból.

Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztette a Nébih, az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható. Újranyitására csak az ismételt helyszíni ellenőrzést követően lesz lehetőség. (MTI)