Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar és Nógrád megyei „célpontokat” is megjelölt a NAV az ADÓtraffipaxban.

Bács-Kiskun megye

NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban az online pénztárgép használatára újonnan kötelezetteket vizsgálják. Az ellenőrök a nyugta-, számla kiállítást, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos kötelezettségek teljesítését vizsgálják, azonban indokolt esetben forgalomszámlálást is tarthatnak.

Baján, Kecskeméten, Kerekegyházán, Kiskőrösön, Kiskunfélegyházán, Kiskunmajsán, Kunszentmiklóson, Soltvadkerten kívül további helyszíneken is megjelenhetnek az adóellenőrök.

Békés megye

2017. június 9-10. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a Szarvason működő italboltokban és élelmiszer üzletekben végeznek ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a nyugta-, számlaadási kötelezettséget, az alkalmazottak bejelentési kötelezettségét valamint a jövedéki termék forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják. Az ellenőrzésekre egész nap számítani lehet.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneinek közzétételével szeretné felhívni az adózók figyelmét arra, hogy szabályos bizonylatokat állítsanak ki. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.) A 23. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei:

  • június 7. szerda: Debrecen
  • június 8. csütörtök: Debrecen
  • június 9. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 23. hetében az alábbiaknak megfelelően tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 7. szerda: Bátonyterenye és környéke
  • június 8. csütörtök: Jobbágyi, Egyházasdengeleg, Erdőkürt és környéke
  • június 9. péntek: Salgótarján

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A héten kiemelt tevékenységi körként az ital-kiskereskedelmi (kocsmai) tevékenységet folytató adózókat vonják vizsgálat alá az adóellenőrök. (A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.)

A legutóbbi, jórészt erre a hétre vonatkozó frissítésekről itt írtunk, a NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.