Nem talált bizonyítékot a verseny jelentős csökkenésére a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), ezért engedélyezte a Diginek, hogy átvegye az oroszlányi kábelhálózatot.

A Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. 2017 augusztusában húsz településen vette át a Greencom Kft. hírközlési rendszerét, illetve a hozzá kapcsolódó előfizetői- és szerződésállományt egy versenyjogi szempontból összefonódásnak minősülő tranzakció keretében. Ezen összefonódás vizsgálatára a GVH azért indított versenyfelügyeleti eljárást, mert a fúzió elérte az 5 milliárd forintos összefonódás-vizsgálati küszöbértéket.

A küszöbértéken túl ráadásul egy település, Oroszlány esetében felvetődött a verseny jelentős mértékű csökkenésének lehetősége. Ez volt az első eljárás, amelyet a GVH hivatalból olyan összefonódás hatásainak vizsgálatára indított, amelyet nem kellett a versenyhivatalnak bejelenteni – derül ki a hatóság közleményéből.

Az eljárásban feltárt információk alapján azonban a verseny jelentős csökkenésének gyanúja és így a beavatkozás szükségessége nem volt tisztázható (bizonyítható) a határozat meghozatalához szükséges mértékben, és az eljárás további folytatásától sem várható eredmény. Így a GVH versenytanácsa az eljárást augusztus 2-án megszüntette.