IT
2018. március 20. kedd, 11:58
kiberbiztonság, adatlopás, kiberbűnözés
A kiberbűnözés 2021-re évente 6 billió dollárjába kerül majd a világnak, szemben a 2015-ös 3 billió dollárral – olvasható a Cybersecurity Ventures 2017-es jelentésében.

Egy adatlopási incidens átlagosan 3,62 millió dollár kárt okoz a megtámadott vállalatnak. Habár ez a szám kisebb az előző évinél, a kutatás azt is megállapította, hogy az adatlopások átlagos mérete 1,8 százalékkal 24 ezer rekordra nőtt – írja a Computerworld.

A vállalatok egyre többet költenek kibervédelemre: a Gartner statisztikája szerint 2017-ben világszerte 86,4 milliárd dollárt, 7 százalékkal többet, mint 2016-ban. Az idén ez az összeg várhatóan 93 milliárd dollárra emelkedik.

Az információbiztonság zéró bizalom modellje kiszorítja a régi „az én házam az én váram” mentalitást, amelyet követve a vállalatok a peremek megvédésére fókuszáltak, miközben azt feltételezték, hogy ami a falakon belül van, nem jelenthet veszélyt, szabad hozzáférést kaphat.

A legarcátlanabb adatlopási incidensek közül néhány csupán azért történhetett meg, mert miután a hackerek áthatoltak a vállalati tűzfalakon, különösebb ellenállás nélkül mozoghattak a hálózaton belül.

Alapvető informatikai probléma, hogy túl sok dolgot futtatunk túlságosan nyitottan, sok automatikus kapcsolattal. Ha mindenben megbízunk, nincs esélyünk arra, hogy biztonságossá tegyük az infrastruktúrát.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja