2019. szeptember 11. szerda, 08:43
A 2018-ban megszűnt Magyar Termék Nagydíj után az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntető címeit idén második alkalommal adták át ünnepélyes keretek között az Országház Felsőházi termében, szeptember 10-én.

A magyar termékek és szolgáltatások egyre népszerűbbek és egyre nagyobb irántuk az igény. Ebben nagy szerepük van azoknak a vállalkozásoknak, amelyek kitartó munkával bebizonyították, hogy a magyar termékek és szolgáltatások világszínvonalúak. Olyat alkottak, amelyre mi magyarok, okkal lehetünk büszkék – mondta köszöntőjében Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. Hozzátette: a díjazott pályázatok közel 40 százaléka az agráriumhoz kötődik. Mint fogalmazott, ma 14-15 millió ember számára tud a magyar agrárium élelmiszert termelni. Ezt a számot a tárca szeretné megduplázni, amely megvalósításához minden feltétel – kiváló termőföld, szaktudás, technika, humán erőforrás – adott. A védjegy pedig lehetőség a vállalkozás számára, hogy terméke még szélesebb körben elterjedhessen és garancia a fogyasztó számára, hogy biztosan minőséget vásárol.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében kiemelte: az Érték és Minőség Nagydíj védjegye objektív mérőszámok alapján úgy igazolja a díjazott termékek és szolgáltatások kimagasló minőségét, hogy közben szimbolikus közösségvállalást kínál a hazai és a kárpát-medencei magyar termelőkkel.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer alapítója hangsúlyozta: a gazdasági életben egyre fontosabb a szerepe azoknak a megkülönböztető jeleknek, védjegyeknek, amelyek kiemelkedő eredményekre, teljesítményekre hívják fel a figyelmet. Az Érték és Minőség Nagydíj címet az elmúlt évhez képest 31 százalékkal több pályázat érdemelte ki. A díjazottak között megtalálható kis- és középvállalkozó, nagyvállalkozás, szabadalmakkal rendelkező egyéni vállalkozó is. Az idén 60 pályázó 67 pályázata - köztük 7 erdélyi pályázó - kapott Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet.

Az alapítók és a Kiírók Tanácsának tagjai által külön elismerésekben is részesültek kiemelkedő pályázatok:

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíjat a Deka Union Kft. érdemelte ki.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Életmű díját idén a Kiírók Tanácsa poszthumusz ítélte oda Lődi Lászlóné lakkfesték ipari szakmérnöknek, a Poli- Farbe Kft. szaktanácsadójának.

Az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. érdemelte ki a budapesti fürdők felújításáért és korszerűsítéséért.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjjal a Szatmári Konzervgyár Kft. REGE Reformszószok pályázatát jutalmazták.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációs Vezető Nívódíj elismerést idén először Mészáros Antal, a sokszoros szabadalommal rendelkező CSOMIÉP Kft. ügyvezető igazgatója érdemelte ki.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíjjal az Oktatási Hivatal DPR AAE Pályaorientációt Támogató Modul megnevezésű pályázatát ismerték el.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Év Felfedezettje a Mag-Log Transport Kft. lett Pénztárca kímélő, óramű pontos logisztika, biztonság, optimális folyamatok, átláthatóság, komplett logisztikai outsourcing megnevezésű pályázatáért.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat az MTVA határon túli tudósítói hálózatának alkotógárdája, az MTI hírszolgáltatásának alkotógárdája, a Hír TV alkotógárdája és a MédiaWorks vidéki napilapjainak központi szerkesztőség érdemelte ki.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíj elismerésben a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társasága és Simó Klára, a Transilvanum Alapítvány elnöke részesült.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Életmű Díjat Végh László szociológus, politológus, a somorjai Bibliotheca Hungarica könyvtár létrehozója érdemelte ki.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázaton sikerrel szerepelt pályázók és pályázatok számára, teljesítményük elismeréséül a kiírók külön-külön is, valamint különböző cégek, főhatóságok, civil szervezetek további értékes különdíjakat ajánlottak fel.

(Forrás: MTI/AM Sajtóiroda, Érték és Minőség Nagydíj, fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária)


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja