2018. december 28. péntek, 15:40
A jövő pénzügyi mobilalkalmazásának kifejlesztésére immár harmadszor hirdetett ötletpályázatot a GRÁNIT Bank a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatika Tanszékével közösen.

A pályázatra érkezett több tucat pályamű közül egy olyan ötlet lett a fődíjas, amely univerzális tanácsadóvá változtatná a banki mobilapp-ot, de a másik két helyezett is az okosmobilra optimalizált megoldásokkal nyert díjat. A pályázat nyertesei: Kapitány Erik, Varnyú Dóra és Czetter Gábor magas pénzjutalommal feltöltött GRÁNIT Platinum prémium bankkártyát kaptak teljesítményükért.

A december végén tartott díjátadón a nyertes pályázók munkáját értékelve Hegedüs Éva a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a mobiltelefonra épülő virtuális világ új lehetőségeket kínál, amely arra inspirálja a GRÁNIT Bankot, hogy intenzíven építsen a jövő mobilfejlesztőinek innovatív ötleteire is.  Charaf Hassan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanszékvezető professzora hangsúlyozta, hogy az egyetemi képzés minőségi színvonalát jelzi a sok kiváló, igényes és gyakorlati megvalósításra is  alkalmas pályamű.

A GRÁNIT Bank folyamatosan jelenik meg olyan innovatív digitális pénzügyi szolgáltatásokkal, amelyek az országban vagy akár Európában is elsőként érhetők el ügyfélköre számára. Ilyen például az újgenerációs érintéses mobilfizetés, a GRÁNIT Pay, a videós azonosítással teljes körűen megnyitható lakossági bankszámla, vagy az idén megújított eBank banki mobilalkalmazás, amellyel az országban elsőként az app-ba beépítve diagramokon követhetők a kiadások és a bevételek.

A Bank továbbra is élen kíván maradni a digitális innovációkban és felelős vállalati szereplőként fontosnak tartja azt is, hogy mindezt összekapcsolja a jövő informatikai szakembereinek felkészítésével és az itthoni informatikai képzés támogatásával. Ezért harmadik alkalommal hirdette meg ötletpályázatát a jövő pénzügyi mobilalkalmazására a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékével közösen. A pályázat célja – hasonlóan a korábbi évek kiírásaihoz – előremutató, a felhasználók igényeire szabott, a piacon még nem elérhető, okostelefonon futó pénzügyi alkalmazás fejlesztése volt. A beérkezett  pályaművek közül a szakmai zsűri a fődíjas pályaműveket az újdonságok potenciális üzleti értéke, a bemutatott alkalmazás design-ja és a prototípus kidolgozottsága alapján választotta ki.

A fődíjas mobilapplikáció univerzális tanácsadóvá változtatná a banki mobil app-ot, hogy felhasználójának minél teljesebb szolgáltatás - akár még receptek és lépésszámláló is rendelkezésére álljon a pénzügyek néhány érintéssel való lebonyolítása mellett, valódi élménnyé változtatva az app használatát. A másik két díjazott ötlet közül az egyik a mobilkészülékek sajátosságait kihasználva a bankolást a telefonáláshoz és SMS küldéshez hasonló egyszerűségű műveletté varázsolná, míg a másik egy modern banki app teljes arzenáljával javasolta elnyerni az ügyfelek tetszését, mely az alapfunkciókon túl alkalmas mikro megtakarítások kezelésére, QR kódos fizetésre, kártyazárolásra, és még számos egyéb banki műveletre.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás


A szerkesztő ajánlja