Átadták a DHL Express nemzetközi áruszállítással foglalkozó cég új központját a Budapest Airport Business Parkban. A nyolcmilliárd forintos (25 millió euró) zöldmezős beruházásban hatezer négyzetméter raktárat, 2400 négyzetméter irodakomplexumot építettek, és 4500 négyzetméter munkaterületet alakítottak ki.

A DHL Express fejlesztése 300 új munkahelyet teremt, és elősegíti, hogy Magyarország egyre inkább a régió logisztikai központjává váljon – emelte ki a komplexum átadásán Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára. 

Az elmúlt évek gazdasági növekedéséből a logisztikai vállalkozások is kivették részüket. Az áruszállítási teljesítmény 2012 óta folyamatosan emelkedik, a magyar vállalkozások nemzetközi fuvarozási teljesítménye pedig az elmúlt tíz évben több mint két és félszeresére emelkedett, a szektor hozzájárulása a magyar bruttói hazai termékhez 6,3 százalékot tesz ki, de még van hova fejlődni, mert a fejlett ipari országokban ez az arány 10-12 százalékot képvisel – tette hozzá.

John Pearson, a DHL Express Európáért felelős vezérigazgatója az ünnepségen elmondta, hogy a Közép- és Kelet-Európa fontos növekedési régió a DHL-csoport számára, a budapesti új létesítményük jelentős mérföldkő a DHL Express 25 éves magyarországi történetében. A Deutsche Post DHL-csoport elkötelezettségét Magyarország és a kelet-közép-európai régió iránt, a zöldmezős beruházásnak köszönhetően megháromszorozhatják csomagfeldolgozó kapacitásukat, és szélesebb szolgáltatási portfóliót tudnak kínálni az ügyfeleknek. (MTI)