A Wallis Automotive Europe (WAE Kft.) végzi a Jaguar Land Rover számára az importőri feladatokat júniustól az Adria-Balkán régióban – közölte az WAE.

A biatorbágyi székhelyű cég nemzetközi tenderen nyerte el a megbízást, amellyel egy 22 millió lakosú régióban, nyolc ország területén láthatja el a márkaimportőri feladatokat. A WAE új regionális képviseletet is nyit Zágrábban, de a magyarországi anyacég kezében marad az irányítás, és minden áru a cég hazai bázisain keresztül mozog majd.

A közlemény idézi Andrew Prest-t, a Wallis Automotive Europe ügyvezetőjét, aki rövid távon évi mintegy 20 milliárd forint árbevételt remél a tevékenységtől. Elmondása szerint a Jaguar Land Rover eladásai világszerte az idén már több mint 30 százalékkal nőttek, és a modellpaletta bővítése az évtized végéig a gyártási volumen megduplázódását eredményezheti 2015-höz képest.

A magyar társaság az elmúlt 25 év során a Saab, Isuzu és Ssangyong márkát képviselte, és 14 közép-kelet európai országban szerzett tapasztalatot autópiaci szereplőként. A cég a Wallis csoport tagja, amely önálló kiskereskedelmi hálózatot működtet nyolc márka forgalmazásával.

A 2008 óta az indiai Tata Group tulajdonában lévő Jaguar Land Rover 2018-ban indítja el 1,1 milliárd angol font beruházással épülő gyárát Nyitrán, ahol a tervek szerint már az első évben 150 ezer gépkocsi készül. Az autógyártó 2014-ben 460 ezer kocsit állított elő, 2015-re célozta meg az 500 ezret.