Érdekes játszótéri kísérlettel hívja fel a figyelmet a Telekom arra, hogy senki se hagyja a gyerekét egyedül internetezni.

100 szülőből 26 egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy gyermeke milyen tartalmakat fogyaszt az interneten – derül ki az Ipsos kutatásából. 33 százalékuk ugyan szokott beszélgetni gyermekével erről, de teljes szabadságot adnak neki a tartalmak fogyasztásában.

A többség (59 százalék) nem korlátozza gyermeke internetezését. Az iskolás gyereket nevelő felnőttek mindössze 14 százaléka él a tiltás jogával bizonyos internetes oldalak felkeresésével kapcsolatban.

A megkérdezettek 27 százaléka válaszolta, hogy ellenőrzi, milyen oldalakon időzik gyermeke – olvasható a Kreatív Online-on.

Az internetezés kontrollját az is nehezíti, hogy a fiatalok már régen nem csak a családi számítógépen, hanem saját okoseszközükön, okostelefonjukon interneteznek.

A Telekom egy kísérletet bemutató kisfilm segítségével kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy a szülői gondoskodásnak ki kell terjednie az online virtuális világra is.

Azt tesztelték, vajon a szülők aggódnak-e a játszótéren a gyerekükért, ha egy kendővel bekötik a szemüket. Egyedül netezni hagyni a gyereket ugyanis olyan, mint bekötött szemmel ülni a játszótéren, miközben a gyerek a legmagasabb játékra mászik fel.

A kísérletről filmet forgattak, amiben szülők láthatók, ahogy aggodalmaskodva vesznek részt a kísérletben, noha tudják, hogy gyermekük teljes biztonságban van a játszótéren.