2017. december 21. csütörtök, 17:43
Szlovákia, turizmus, idegenforgalom, síközpont, wellnes
A szlovák turisztikai szakemberek az idei síszezonban 5-7 százalékos forgalomnövekedésre számítanak. A turisták más kikapcsolódási lehetőséget is keresnek.

A korán érkezett hó miatt ugyanis hamarabb nyitottak az alacsony- és magas-tátrai központok – írja a hirek.sk.

Bár a hóágyúkat használják a síterepeken, sok lejtőn már kellő mennyiségű természetes hó is van. A síiskolák is kinyitottak a Magas-Tátrában, ahol gyerekek és felnőttek oktatását egyaránt vállalják.

A Magas-Tátra sokáig elsősorban a hazai vendégek paradicsoma volt Szlovákiában. Ma már csak a turisták 50 százaléka szlovák, egyre nagyobb számban érkeznek a lengyelek, a csehek és a magyarok.

„Természetesen mindenki annak örülne, ha az idei szezonban a korábbi éveknél is több turista érkezne. Arra számítunk, hogy túlszárnyaljuk az eddigi rekordot. Erre minden esélyünk megvan” – emelte ki Lukáš Brodanský turisztikai szakember, termékmenedzser.

Az idegenforgalmi szakemberek szerint az elmúlt 10 évben változott a fogyasztói igény, a tátrai síközpontokba sportolni érkezők egyéb kikapcsolódási lehetőséget is igényelnek.

Az élmény- és termálfürdők ezért kiemelt szerephez jutottak a Magas-Tátrában. A poprádi fürdő például már évente közel 1 millió turistát fogad, számuk évről évre növekszik.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja