Nagy jelentőséggel bír a kormány szállodaszektort érintő támogatása, mivel eddig a fővároson kívül nem feltétlenül tudott szállodaépítés magántőkéből megvalósulni – emelte ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatornán.

Flesch Tamás kifejtette: fontos a kormány által indított 300 milliárd forint keretösszegű Kisfaludy program, hiszen így a szakma olyan támogatásokat kaphat, amely magántőkéhez adódva új szállodák és ezáltal új turisztikai úti célok kialakítását segíti.

Úgy vélte, élénk az érdeklődés a szálloda-beruházások iránt. A városi szállodák kivételével a vendégek egyre inkább úti célként tekintenek a szállodákra, ez különösen igaz a tematikus, családbarát, illetve egészségturizmussal foglalkozó szállodákra. Hangsúlyozta: a kormány olyan, nagy lehetőséggel rendelkező területeket támogat, amelyek az országimázs és a gazdasági növekedés szempontjából is kedvező változásokat hozhatnak. Ilyen például a Fertő-tó és a Balaton környéke, Tokaj, a Dunakanyar, Esztergom és Visegrád is.

A műsorban elhangzott: a magyar turizmus növekedése az elmúlt három évben meghaladta az uniós és a világátlagot is, ennek is köszönhető, hogy 2017-ben 13, tavaly pedig 20 új szállodát adtak át Magyarországon, idén és jövőre pedig további 26 nyitását tervezik.

(Forrás: MTI)