A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) várakozása szerint 30 százalékkal is nőhet a turizmusban SZÉP-kártyával elköltött összeg jövőre az ideihez képest. A beterjesztett törvényjavaslat szerint jövőre a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem.

A SZÉP-kártya meghatározó szerepet játszik belföldi turizmusban. Tavaly a magyarországi hotelekben a vendégek több mint 17 milliárd forint értékben fizettek SZÉP-kártyával, ami a panziók, szállodák belföldi szállásdíjbevételének csaknem 20 százalékát tette ki – derül ki a MSZÉSZ közleményéből.

A SZÉP-kártya az évek alatt a munkavállalói oldalon elfogadottá és a rekreációt középpontba állító juttatási elemmé vált. A munkáltatók évről évre magasabb összeget írtak jóvá a kártyákon, annak kedvező kezelési költsége nem terhelte a hazai tulajdonú vállalkozások gazdálkodását – hangsúlyozta a szövetség.

A SZÉP-kártya 2011. évi bevezetése óta tapasztalt, a turizmusban történő folyamatosan növekvő felhasználása idén sem állt meg. Január és április között a felhasználás 4,5 milliárd forintot tett ki a szállodákban, ami 5,6 százalékkal több a tavalyinál.

Könnyid László, az MSZÉSZ elnöke elmondta: a szövetség várakozásai szerint az év egészében 8-10 százalék lesz a növekedés, miután még két nyári hónap, illetve több hosszú hétvége is van ebben az évben. (MTI)