2018. február 8. csütörtök, 12:58
Románia, foglalkoztatás, adózás, bérreform, szakszervezet
Az alkotmánybíróságtól várnak jogorvoslatot a román szakszervezetiek a bérek körül kialakult visszás helyzetben. A munkaügyi miniszter hárít.

„Ellopta a munkáltató azoknak az alkalmazottaknak a pénzét, akik kevesebbet visznek haza a társadalombiztosítási hozzájárulás terhének a munkavállalóra történő átruházása után” – jelentette ki szerdán Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszter (a fotón).

„Nekünk nincsenek adataink a magánszféra fizetéseiről. Ha csökkent a magánszektorban dolgozók fizetése, az azt jelenti, hogy a munkáltatók növelni akarták a profitjukat, és ennyi, tehát meglopták az alkalmazottakat, és nem az adótörvénykönyvet kell okolni” – fogalmazott a tárcavezető.

Az állami szektor bércsökkenései kapcsán is megvan a munkaügyi miniszter véleménye: szerinte sok esetben a humánerőforrás-osztályok rosszul számolták ki a fizetéseket, mivel tévesen értelmezték a törvényeket - írja a Krónika.

„Lia Olguţa Vasilescu félretájékoztat” – jelentette ki válaszképpen Bogdan Hossu, az Alfa Kartell szakszervezeti tömörülés elnöke. Jelezte, hogy arra kéri az ombudsmant, kérjen jogorvoslatot az alkotmánybíróságtól, amiért diszkrimináció alakul ki az alkalmazottak között.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja