2017. március 30. csütörtök, 08:01
startup, BVK, Szalai Piroska
Startup Budapest Fórumot rendezett a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) Startup Budapest Programja keretében 2017. március 29.-én, a think.BDPST nemzetközi konferencia kísérőrendezvényeként a Bálna Budapest rendezvényközpontban. A rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester volt.

A BVK Startup Budapest Programjának célja a fővárosi startup ökoszisztéma koordinálása és bemutatása hazai és nemzetközi szinten. A BVK kiemelt célterülete az üzleti innováció fejlesztése a fővárosban, integrátor szerepet kíván ellátni a budapesti startup ökoszisztéma szereplői között – olvasható a BVK közleményében.

Dr. Bagdy Gábor Budapest Főváros főpolgármester-helyettese megnyitó beszédében gratulált a közalapítványnak az EU Business Innovation Centre cím, az unióban az üzleti innováció fejlesztése terén elérhető legmagasabb szintű minősítés elnyeréséhez.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke (képünkön; fotó: BVK) előadásában ismertette a közalapítvány tevékenységét, kiemelve a 2015 óta folyó, magas színvonalú startup versenyek rendezését, melyeken eddig 120 vállalkozás vett részt. A közalapítvány 39 startupnak biztosított külföldi megjelenést és idén még további 5 delegációt fog szervezni. Legutóbb a Düsseldorf – Budapest Be Smart!  Hungarian Tech Dayen, Düsseldorfban a mutatkozhatott be 13 startup.

„A tegnapi verseny során látott magyar startupokat nagyon innovatívnak és dinamikusnak találta a német hallgatóság” – mondta Christian Klapka, a Vodafone Deutchland kereskedelemfejlesztési vezetője.

Julia Doll, a Vodafone startup fejlesztési részlegének vezetője hozzátette, hogy a zsűri számára nehéz volt a sok színvonalas innováció közül kiválasztani a legjobbakat. Az Innogy Magyarország által felajánlott, egy éves ingyenes villamos energia ellátás díjat a BeeRides nyerte. A BeeRides, az EVA és a Route4U Digitale Stadt Düsseldorf-tagságot nyertek.

Az eseményen innováció és startup témában kerekasztal-beszélgetésre került sor.  Dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ elnöke felhívta a figyelmet, hogy a szponzorálás olyan támogatást jelent, ami mindkét fél számára win-win helyzetet teremt. „Forprofit szervezetként fontos, hogy felfrissítsük a látásmódunkat, ezért a startupokkal való együttműködés nagyon értékes számunkra” – mondta.

Vass-Salazar Mária, a KKM Tudománydiplomáciai Főosztály vezetője hangsúlyozta, hogy a főosztály fontos feladatának tekinti a magyar tudományos, technológiai és innovatív eredmények külföldi megjelenítését, ezen belül a startup vállalkozások külföldi lehetőséghez juttatását.

„A ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalásként tekint az innovatív cégek támogatására, akiknek több féle módon nyújt segítséget. A startupok részéről a legfontosabb hogy az ötletükre fókuszáljanak és higgyenek benne, fejlődjenek és építsék fel a megfelelő csapatot” – mondta Marc de Bastos Eckstein, ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. ügyvezetője.

A rendezvényen pitch session keretein belül bemutatkoztak a BVK 5. Be Smart startup verseny nyertesei. 


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja