Az Ipartestületek Országok Szövetség (Iposz) azt kéri a kormánytól, hogy az új stratégiai elképzeléseiben legyen helye a mikro- és kisvállalkozásoknak, a magyar kisiparnak a lakossági szolgáltatásokban, a GDP előállításban és a foglalkoztatásban betöltött szerepének megfelelő mértékben – hangsúlyozta Németh László.

Az Iposz elnöke a 28. Magyar Kézművesség Napján, Budapesten beszélt erről, és hozzátette: az illetékes szaktárcával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal folytatott tárgyalásokon erre nyitottságot tapasztaltak, az érdekképviselet élni kíván a felajánlott rendszeres konzultációs lehetőséggel.

Az ünnepségen Németh László elmondta, a magyar kisipar büszke munkájára, múltjára és hisz a jövőjében, a következő évtizedekben is szükség lesz a kétkezi munkára, még akkor is, ha annak a formája változni fog.

Juhos János, az Iposz alelnöke arra hívta fel a figyelmet, a kisiparban is tudásberuházásra van szükség, fontos, hogy az iparosok is képezzék magukat, illetve vegyenek részt a tanulók gyakorlati képzésében. Szerinte az általános iskolások körében minél előbb fel kell mérni a tanulók kompetenciáját, hogy időben lehessen segíteni a szakmaválasztásban.

Az ünnepségen együttműködési megállapodást írt alá Németh László és Markos Tibor, a Takarék Lízing Zrt. vezérigazgatója.

A Magyar Kézművesség Napján a kézműipar hagyományainak megőrzése érdekében végzett munkáért az ipartestület kitüntetéseit adták át iparosoknak és újságíróknak.

(Forrás: MTI, fotó: Iposz/Juhász Melinda)