A sör olimpiai „szám”, a lecsó és csokoládé fesztiváli főszereplő lesz: gazdag a programkínálat a 34. hétre.

Augusztus 23-26. X. Zoral Sörolimpia (Alsóörs)

Fellép többek között a Tankcsapda, az Ossian, a Road, a Lord, a Pokolgép, a Depresszió, a Sing Sing, a Kárpátia, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Moby Dick, a Rómeó Vérzik, a Sex Action és természetesen a házigazda Zorall zenekar.

Augusztus 23-26. Szegedi ifjúsági napok

„Napfény, barátság, gyönyörű lányok, fergeteges koncertek és egy semmi máshoz nem fogható atmoszféra a Tisza partján, a világ legszeretnivalóbb városában.”

Augusztus 23-26. 5. Strand Fesztivál (Zamárdi)

A MOL Nagyon Balaton programsorozat záróeseményén fellép a You Me at Six, Alan Walker, a Wilkinson, az Alle Farben, a Vigiland, a Bastille, John Newman, az Icona Pop és a Redfoo is.

Augusztus 23-27. VII. Könnyűzenei Extrémsport Fesztivál (Hajdúböszörmény)

A Kexx a szokásos élőzenei hip-hop, rap és drum and bass vonalon erősít leginkább; a fesztivál vendégei a gördeszka-, BMX- és görkorcsolyaversenyek break & hip-hop táncversenyeken, slam poetry előadáson, illetve sör-pong és sörivó vetélkedőkben is részt vehetnek.

Augusztus 24-27. Savaria Történelmi Karnevál (Szombathely)

Közép-Európa legnagyobb historikus alapokra épülő összművészeti fesztiválja idén is várja a zene, a színház, a gasztronómia és az igényes szórakozás szerelmeseit.

Augusztus 24-27. Gyüttment Fesztivál (Oszkó)

Tudásmegosztás és tapasztalatcsere, fesztiválkörnyezetben, fesztiválhangulatban. Négy nap alatt több mint száz előadás és bemutató a vidéki élethez kapcsolódó minden témában. Egyesületek, alapítványok, közösségek mutatkoznak be, de egyéni utak, választások és azok eredményei is megismerhetőek.

Augusztus 25-26. VI. Lecsófesztivál (Esztár)

„7 fesztiválhelyszínen 20 fellépő, 50 kiállító, közel 100 főzőcsapat és több mint 200 szervező garantálja az elmaradhatatlan és komplex lecsóélményt.”

Augusztus 25-27. X. Országos Csokoládé Fesztivál (Szerencs)

Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek.

Augusztus 25-szeptember 2. Vidor Fesztivál (Nyíregyháza)

Világzenei koncertek, a hazai színházak legjobb vígjátékai, filmvetítések, valamint gazdag utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti program várja az érdeklődőket Közép-Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválján.

Augusztus 26-27. 21. Vegetáriánus Fesztivál (Budapest)

Az ingyenes rendezvény kínálatában többek között táplálkozási szakemberek előadásai, relaxációs foglalkozások, ételkóstolók, öko- és bio-termékbemutatók, zenei és tánc-programok, valamint filmvetítések szerepelnek. Az esemény idei arca Hevesi Tamás, aki közel 30 éve maga is vegetáriánus.