2019. augusztus 26. hétfő, 10:06
A kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás irányítása az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány szerint így lesznek biztosítottak a kutatás és innováció hatékony irányításának feltételei. Mindenki egyetértett abban, hogy jobb, ha egy kézben van a felsőoktatás irányítása, és több érv szól amellett, hogy oda kerüljön, ahol a kutatás-fejlesztés és az innováció van - mondta Gulyás Gergely. A felsőoktatást továbbra is Bódis József államtitkár irányítja.

A felsőoktatással kapcsolatban a miniszter azt mondta: a Corvinus-egyetem modellje próba, de vannak korlátai annak, hogy mennyiben alkalmazható az más intézményeknél. A kormány vizsgálta, hogy szükség van-e modellváltásra a felsőoktatásban.

Gulyás Gergely elmondta: a közoktatási területet megerősítik azáltal, hogy Maruzsa Zoltán államtitkári rangban fogja felügyelni. Ezek a változások legkésőbb szeptember 1-jén életbe lépnek - tette hozzá.

A további személyi változásokról szólva kifejtette: Schanda Tamás európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár lesz az ITM parlamenti államtitkára, Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár lesz, Boros Anita pedig az építésgazdasági és infrastrukturális államtitkárságot vezeti majd az ITM-ben. Kérdésre válaszolva kijelentette: nem várható kormányalakítás.

(Forrás: MTI, fotó: Máthé Zoltán)

Az Álláshely rovat támogatója: Delego Kft.

Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja