Megjelent a Balatatoni Gasztrotérkép legújabb, harmadik kiadása – az Északi part után most már a Déli parton sem kell eltévednie azoknak, akik a minőségi vendéglátóhelyeket keresik a Balaton körül.

A Balatoni Gasztrotérkép tavaly ősszel indult hódító útjára, az első kiadás a Csopak környéki vendéglátósok baráti összefogásaként jött létre. Akkor tizenhét hely, főként éttermek és borászatok csatlakoztak a kezdeményezéshez, melynek egyik fontos célja, hogy bebizonyítsa, nem csak a klasszikus értelemben vett szezonban érdemes a Balatonra látogatni – olvasható a Turizmus Online-on.

Az egész éven át folyamatosan nyitva tartó, magas minőségű helyek felkutatása mellett a másik nagyon fontos cél a közösségépítés, ami a balatoni régióban együtt dolgozó vendéglátósok összefogásán alapszik. A térképen szereplő egységek mindegyike egyedi és különleges, az átlagnál jóval magasabb színvonalon dolgozik.

A déli parti kiadásnál is – hasonlóképpen a korábbi térképekhez – megjelennek olyan szálláshelyek, éttermek és borászatok is, amelyek nem közvetlenül a tóparton fekszenek, hanem annak vonzáskörzetében, vagy kevesebb mint egy órányi autóútra a vízparttól.