Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak „teljes bizonyossággal” a NAV revizorainak megjelenésére.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 43. héttől kezdődően négy héten keresztül a belváros területén működő masszázsszalonokban végeznek ellenőrzéseket. Az operatív ellenőrzésekkor elsősorban az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a revizorok. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Bács-Kiskun megye

2017. október 24. és 29. között fokozott ellenőrzésekre számíthatnak az adózók Kiskőrösön és környékén. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit, valamint az áruk eredetét ellenőrzik a piacon, közterületeken.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai október 23. és 31. között Pécsett, Beremenden, Mánfán, Magyarszéken, Sásdon, Sellyén, Szentlőrincen, Szigetváron és Vajszló környéki településeken ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, vendéglátóegységekben, vásárcsarnokokban és a piacokon. A megyében, a nagyobb rendezvényeken is ellenőriznek a revizorok és a pénzügyőrök. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a 43. héten Székesfehérváron a Távirda utcában és a belvárosban értékesítő adózókat ellenőrzik. A revizorok elsősorban az online pénztárgépek megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. 

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. október 25. és november 1. között a megye egész területén fokozottan ellenőrzik a piacokon, a temetőknél, illetve a nagyobb bevásárlóközpontokhoz kitelepült koszorú- és virágárusokat. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét is.

Az igazgatóság munkatársai emellett októberben fokozottan ellenőrzik a kerékpárszervizeket és autógumi-szerelő műhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 43. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • október 24. kedd: Gyöngyöspata, Gyöngyöstarján
  • október 25. szerda: Hatvan
  • október 26. csütörtök: Kisköre, Pély
  • október 27. péntek: Eger

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 43. héten:

  • október 24. kedd: Újszász
  • október 25. szerda: Újszász
  • október 26. csütörtök: Újszász, Jászladány
  • október 27. péntek: Újszász
  • október 28. szombat: Jászárokszállás

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai, 2017. október 24. és november 2. között fokozottan ellenőrzik a virágüzleteket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 43. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • október 24. kedd: Szécsény és környéke
  • október 25. szerda: Balassagyarmat és környéke
  • október 26. csütörtök: Bátonyterenye és környéke
  • október 27. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok kereskedőknél, ezen belül piacokon, közterületeken, illetve vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél kocsma vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését. (A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.)

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik a Mindenszentek ünnepe kapcsán a virágkereskedéseket 2017. október 24. és november 3. között. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Somogy megye

Októberben operatív ellenőrzésre számíthatnak az idei évben online pénztárgép használatára kötelezetté vált adózók mellett a „háttérszereplők” szervizek/műszerészek is.

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága október hónapban operatív ellenőrzés keretében vizsgálja az idei évben online pénztárgép használatára kötelezetté vált adózók közül a taxisok, a  fitnesz- és testépítő klubok esetében a pénztárgép szabályszerű üzemeltetését. Mellette a szervizelési tevékenység, elvégzett javítási munkák megfelelő dokumentálása, a szervizek adatszolgáltatási kötelezettségeinek teljesítése is kiemelt figyelmet kap.

Vas megye

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. október 16. és 2017. október 31. között kiemelten ellenőrzik virágkereskedelemmel, koszorúkötéssel foglalkozó adózókat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatát vizsgálják. A piacokon, vásárokon értékesítő adózók tekintetében a továbbiakban is várhatók helyszíni ellenőrzések

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • október 24. kedd: Balatonalmádi és környéke
  • október 25. szerda: Sümeg és környéke
  • október 26. csütörtök: Ajka és környéke
  • október 27. péntek: Veszprém és környéke

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.