2017. december 12. kedd, 12:30
Szlovákia, beruházás, építőipar
Visszalépett a J&T Real Estate és a HB Reavis Group fejlesztő társaság, amelyek Pozsonyban a következő években több mint 2 milliárd eurót akartak befektetni.

Visszavonta a két cég a befektetés statútumára vonatkozó kérvényét, amelyet idén terjesztettek a kormány elé – jelentette be hétfőn a beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes, Peter Pellegrini.

A vonatkozó statútum odaítéléséről mindkét esetben szerdán kellett volna végleges döntést hoznia a kabinetnek. Legalábbis ezt tervezte Pellegrini akkor, amikor pár nappal ezelőtt tárcaközi egyeztetésre bocsátotta a két cég kérvényeit - írja a hirek.sk.

Gabriela Matečná mezőgazdasági miniszter úgy véli, hogy nem teljesült a jelentős beruházással kapcsolatos engedély kiadásának alapvető feltétele. Ezért kérte annak bizonyítását, hogy  a tervezett építkezés következtében legalább 300 állandó munkahely létesül, illetve az nemzetgazdasági szempontból jelentős.

Marek Maďarič kulturális miniszter pedig azzal nem értett egyet, hogy a Szlovák Nemzeti Színház közelében villamosmegálló épüljön.

„Kérelmünk visszavonása ellenére meg vagyunk győződve arról, hogy szándékunk megvalósítása a város és lakosai érdekében áll, vagyis közérdekű“ – mondta Peter Korbačka, a J&T Real Estate képviselője.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja